De naam Holi Hart + logo

In de naam Holi Hart komen veel aspecten samen die voor mij belangrijk zijn in mijn leven en mijn verhaal achter mijn praktijk en atelier. 

Holi Hart holistische praktijk

Holi Hart

'Holi' van holistisch. Voor mij betekent holistisch op verschillende niveaus kijken én de mens en wereld zien als één geheel.

Als we heel zijn, zijn we in balans. Als we klachten hebben (dus niet 'heel' zijn) is het goed om te kijken naar de signalen die we krijgen (op de verschillende holistische niveaus) om te zien wat er nodig is om weer heel te worden, te helen.

Holi Hart holistische praktijk

En 'Hart', natuurlijk als mooi beeld van verbinding en de liefde, voor onszelf, de ander en de wereld om ons heen.

Voor mij is het ook een afkorting van voor wat voor mij persoonlijk heel belangrijk is in mijn leven, mijn waarden, namelijk: Harmonie, Aandacht, Ruimte, Tijd.

Dit wil ik ook graag uitdragen in het werk dat ik doe.

Holi Hart alternatieve therapie

Holy heart

Persoonlijk vind ik ook de knipoog naar Holy Heart (Heilig Hart) erg leuk. Een humoristisch lijntje naar de 4 jaren in Ghana waar ik via een missieorganisatie werkte en in leven en werk werd omringd en geïnspireerd door de paters en de zusters, maar ook de uitbundigheid waarmee de Ghanezen het geloof beleven in kleur en klank. Een onvergetelijke ervaring die in mijn herinnering gegrift staat en me nog dagelijks inspireert. 

Holi Hart holistische praktijk

Indian Holi

Misschien niet zo relevant maar met stip mijn favoriete geurtje is 'Indian Holi' (van Kenzo).

Holi is een jaarlijks, kleurrijk festival in India. Het is een combinatie van een lentefeest en een nieuwjaarsfeest waarbij wordt gedanst, gezongen en zakjes gekleurd poeder worden rondgestrooid (zoals ook op de foto en in de banner), zodat alle verschillen wegvallen en even iedereen gelijk is.

Holi is de symboliek van gelijkheid.

Holistische praktijk en atelier Holi Hart

Logo

Ik houd van symbolieken die samenkomen en één geheel vormen. De naam Holi Hart is voor mij een naam die recht doet aan zowel de zingeving én de creativiteit én de combinatie hiervan die ik nastreef in mijn praktijk en atelier.

Ook mijn logo heb ik op grond hiervan gekozen. Het straalt uit wat Holi Hart voor mij betekent.