Aanbod Intuïtief tekenen

Hieronder zie je de verschillende mogelijkheden voor intuïtief tekenen. Je kunt kiezen uit een lessenreeks als je behoefte hebt met regelmaat een creatief en ontspannen moment voor jezelf in te plannen, omdat het er anders misschien niet van komt. Of verschillende losse dagworkshops om bijvoorbeeld iets uit te proberen, jezelf af en toe een cadeautje te gunnen of bijvoorbeeld samen met vriendinnen een creatieve dag te ervaren.

Lees, voel en kies wat het beste past bij jou op dit moment!

3 Lentelessen tekenen

START 3 Lentelessen intuïtief tekenen. De Lente optimaal benutten, voordat het zomer is. Lekker 3 keer tekenen op woensdagmiddagen 29 mei, 12 en 26 juni van 14.00-16.15 uur. 

3 lessen, samen voor maar €69,-! 

Intuïtief helend genezend tekenen

Cursus/ lessenreeks Intuïtief tekenen

Bij intuïtief tekenen staat het creatieve proces en plezier voorop, nooit het resultaat. Je hebt geen tekenervaring nodig. Intuïtief tekenen is een heerlijke ontspannen manier om even op een andere manier bezig te zijn dan vanuit je hoofd en in de drukte van alledag. Met een relatief eenvoudige opdracht zet je het potlood op je papier, begin je en de rest gaat eigenlijk vanzelf.

Het belangrijkste is het moment voor jezelf, de sfeer, de inspiratie, de stimulans van de groep, de verstilling en lekker creatief bezig zijn. Het gaat puur om het proces . We tekenen regelmatig mandala’s en  zullen ook andere vormen toepassen. Maar altijd vanuit je intuïtie, vanuit je gevoel, vanuit je hart. Dat klopt altijd!

De reeks tekenlessen bestaat uit 8 lessen. Je kunt kiezen voor de woensdagochtend- of woensdagavondgroep. In overleg kun je tussentijds instromen.

Woensdagochtendgroep

 • Start woensdag 11 september 2024. Vervolgdata: 25 september, 9+23 oktober, 6+20 november, 4+18 december.
 • Zie eventueel ook de hele agenda.
 • Tijd: van 10.00 – 12.15 uur (welkom vanaf 9.45 uur)

Kosten:

 • Voor het hele lessenblok van 8 lessen à 2 uur én een kwartier €195,00.
 • Indien je later instroomt betaal je voor de resterende lessen van dat blok €25,- per les.
 • Inclusief materiaal, koffie/ thee en lekkers.

Foto: Joke Staring

Dagworkshop 'Op verhaal komen'

Deze dag schrijf je je eigen verhaal, je eigen sprookje. Je wordt stap voor stap meegenomen in het proces en door middel van kaartjes steeds geïnspireerd om je verhaal creatief te vervolgen door te schrijven en te tekenen. Gaandeweg heb je soms geen idee waar het heen gaat, maar laat je verrassen.

Achteraf blijkt je verhaal altijd wonderlijk rond te zijn geworden en je inzicht te geven in jezelf en je leven. Verras jezelf! Je gaat met een mooi boekwerkje naar huis. Ook leuk om samen met vriendinnen, zussen of hechte collega's te ervaren en delen.

Praktisch:

 • Data: zaterdag 2 november 2024 en op aanvraag
 • Tijd: van 10.00 tot 16.30 uur (vanaf 9.45 welkom)
 • Prijs: de workshop, incl. materiaal, koffie/ thee en lekkers € 79,- per persoon. 

De workshop gaat door bij minimaal 3 personen. De groep bestaat uit maximaal 4 personen. Met een eigen groepje mogelijk tot max. 8 personen als je beschikt over een passende ruimte. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Holi Hart dagworkshop

Dagworkshop Zentangle

Zentangle is een meditatieve vorm van tekenen door het herhalen van lijnen, vormen en patronen. Je bouwt de tekening lijn na lijn op met jouw eigen ideeën en geïnspireerd door voorbeelden en anderen. Vanzelf ontstaat er een tekening die je niet van tevoren kan bedenken.

Door de herhalingen en doordat je gericht bent op het tekenen komt je hoofd en lichaam tot rust.

In de ochtend beginnen we, na een korte uitleg, met het oefenen en experimenteren met de materialen (potlood en zwarte fineliners), lijnen en vormen op kleine vierkante papiertjes (ook leuk voor op een kaartje). In de middag maken we een Zentangle op 30x30 cm. 

Je hebt geen ervaring nodig en het is heerlijk om te doen. Je zult versteld staan van je eigen creativiteit!

Praktisch:

 • Data: zaterdag 12 oktober 2024 en op aanvraag
 • Tijdstip: van 10.00 tot 16.30 uur (vanaf 9.45 welkom)
 • Prijs: de workshop, incl. materiaal, koffie/ thee en lekkers € 79,- per persoon.

De workshops gaan door bij minimaal 3 personen. De groep bestaat uit maximaal 4 personen. 

NB. Als je een eigen groep hebt én zelf over een geschikte ruimte beschikt kan de groep bestaan uit minimaal 5 en maximaal 8 personen.

Intuïtief helend genezend tekenen

Heelbeeld Joke Staring

Dagworkshop Heelbeeld tekenen

Een heelbeeld is een mandala die je bij uitstek helpt inzicht te krijgen in je leven op dit moment. Er is ruimte voor het heden, het verleden en de toekomst, inclusief je uitdagingen maar ook je helpende krachten. Je wordt hier stap voor stap in meegenomen en geïnspireerd door kaartjes die je trekt.

Persoonlijk vind ik het een hele mooie vorm om terug te blikken op het jaar en vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Vandaar in ieder geval traditiegetrouw halverwege december! 

Praktisch:

 • Datum: zaterdag 1 juni en 30 november 2024. En op aanvraag.
 • Tijd: van 10.00 tot 16.30 uur (vanaf 9.45 welkom)
 • Prijs: de workshop, incl. materiaal, koffie/ thee en lekkers € 79,- per persoon.

De workshop gaat door bij minimaal 3 personen. De groep bestaat uit maximaal 4 personen. Met een eigen groepje mogelijk tot max. 8 personen als je beschikt over een passende ruimte. 

Dagworkshop op verzoek of cadeau

Op verzoek

Deze dagworkshops zijn ook allemaal mogelijk op verzoek als je zelf een groepje hebt, bijvoorbeeld vriendinnen, zussen, collega's. Denk ook aan bijzondere gelegenheden als een verjaardag, klein vrijgezellenfeestje, moederdag of gewoon voor de gezelligheid. 

De datum spreken we in overleg af. Verder is de volgende informatie van toepassing:

 • Tijd: van 10.00 tot 16.30 uur (vanaf 9.45 welkom)
 • Prijs: de workshop, incl. materiaal, koffie/ thee en lekkers € 85,00,- per persoon
 • De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 personen.
 • NB. Als je zelf een geschikte ruimte hebt is in overleg een groep tot max. 8 personen mogelijk. Neem gerust contact op om te kijken wat mogelijk is.

Cadeaubonnen

Holi Hart heeft ook cadeaubonnen als je iemand wil blij maken met een workshop. Je kunt zelf het bedrag kiezen en daarmee (een bijdrage aan) een workshop geven. Natuurlijk kun je dit ook combineren met de dagworkshop op verzoek én de hoofdpersoon hierop trakteren.