Wat is SoulCollage®?

SoulCollage®

"In contact met je creativiteit

en je innerlijke wijsheid"

 

www.soulcollage.nl

De oorsprong

Seena B. Frost was de grondlegster van SoulCollage®. Zij studeerde theologie en  psychologie. Ze was een gecertificeerd Therapeut en volgde speciale trainingen die haar inspireerden tot het combineren van haar drie passies: spiritualiteit, psychotherapie en creativiteit. In de jaren '80 is SoulCollage® ontstaan uit deze waardevolle mix.

Bron: www.soulcollage.nl 

Praktisch

SoulCollage® is een eenvoudige en creatieve methode die je ziel laat spreken, laat zien wat er in je leeft. Het brengt je van je hoofd naar je hart oftewel in verbinding met je intuïtie. Op een lichte en laagdrempelige manier geeft het inzicht in jezelf en je leven.

Altijd vanuit ontspanning, soms naar aanleiding van een thema en visualisatie, ga je plaatjes vinden die jou in het bijzonder aanspreken, waar je je toe aangetrokken voelt. Je zoekt geen plaatjes bij een beeld wat je je misschien gevormd hebt in je hoofd, maar je vindt plaatjes bij het gevoel dat je hebt. Het is eigenlijk heel makkelijk. Net zoals we als kinderen deden...

Van deze plaatjes maak je op een vast formaat karton een collage. Dit op zichzelf is al een ontspannend en verstillend proces. Als de kaart klaar is begeleid ik je stap voor stap, aan de hand van vaste vragen, om 'in gesprek' te gaan met je eigen kaart. Je ervaart op deze manier vanzelf wat deze kaart je te vertellen heeft op dit moment. Het is helemaal je eigen proces, je eigen woorden en je eigen wijsheid die via beelden naar boven komt. Altijd weer heel mooi en verrassend. 

Je hoeft niet heel creatief te zijn en je hebt geen specifieke ervaring nodig. Iedereen kan beginnen met SoulCollage®, jij ook! Om eerst praktisch wegwijs te worden in de manier van werken van SoulCollage® bied ik losse workshops aan. Wie al enigszins bekend is met SoulCollage® kan kiezen voor losse themaworkshops (bijvoorbeeld ieder seizoen) of een 'cursus'/ lessenblok met een rode draad (bijvoorbeeld de elementen). 

Je kunt eindeloos kaarten maken waardoor je een eigen verzameling opbouwt. Deze verzameling van kaarten kan (positieve) veranderingen aanbrengen in je leven. Wil je het ook (weer) ervaren? Klik op onderstaande button!

PS. In verband met de rechten op plaatjes uit tijdschriften heb ik hier helaas nog geen voorbeelden staan van mijn SoulCollage®-kaarten. Binnenkort hoop ik hier kaarten te plaatsen met rechtenvrije plaatjes.

Klik hier voor meer informatie over intuïtief tekenen.