Creativiteit

In mijn aanbod vind je mogelijkheden voor intuïtief tekenen en SoulCollage®. Beide vormen bied ik in korte cursussen, reeksen en (dag-)workshops. 

Onder cursussen en workshops kun je het aanbod vinden, zowel naar inhoud als naar vorm. 

Workshop seizoenen SoulCollage®

Seizoensworkshop SoulCollage®

Aan het begin van ieder seizoen ben je welkom voor een workshop SoulCollage® met het betreffende seizoen als thema en uitgangspunt voor het maken van de SoulCollage®-kaart. Je laat je inspireren door het seizoen in de buitenwereld en kijkt ook naar het seizoen in jouw binnenwereld! Je kunt je voor een losse workshop aanmelden of voor meerdere of alle vier seizoenen. 

Mijn ervaringen

Hieronder een korte impressie van mijn kennismaking en persoonlijke ervaringen met intuïtief tekenen en SoulCollage®.

Intuïtief tekenen

Zoals vele mensen heb ik ook lang het idee gehad dat ik niet kon tekenen. Dat wil zeggen dat ik geen mensen, dieren en landschappen levensecht kon tekenen, zoals vroeger op school vaak de bedoeling was. Tegelijkertijd heb ik altijd van mooi papier, fijne kleurpotloden, kleuren, vormen en patronen gehouden. Maar ja, ik kon alleen niet tekenen...

In 2010 veranderde dit idee en viel alles op z'n plek. Ik ontmoette Joke Staring tijdens een introductieles mandala tekenen. Alles klopte, haar persoon, haar manier van lesgeven, de mooie materialen die ze gebruikte en de fijne ruimte van haar atelier. Nooit heb ik bij haar het gevoel gehad niet te kunnen tekenen. We tekenden dan ook niet vanuit ons hoofd, maar vanuit ons gevoel, onze intuïtie. Altijd was ik blij met mijn resultaat, niet dat het daar om ging, maar omdat het klopte voor mij op dat moment. 

Intuïtief tekenen is voor mij gewoon lekker tekenen en kleuren vanuit het hart, geïnspireerd door een eenvoudige opdracht. Klik hier voor meer informatie.

SoulCollage®

Na jaren heerlijk tekenen en kleuren hoorde ik via Joke over SoulCollage® en was nieuwsgierig. Vanaf het eerste moment dat ik kennis maakte met SoulCollage® was ik helemaal om. Bij mij raakt het echt iets aan dat me terugbrengt naar de verwondering van mijn kinderjaren. Ik was als kind graag in de weer met mooie plaatjes en papiertjes, verzamelde en koesterde deze en werd blij door er naar te kijken en er met mijn handen doorheen te gaan. Dat gevoel roept SoulCollage® weer in me op, maar dan met een stukje diepgang dat ik in mijn volwassen leven graag opzoek. 

Daarom heb ik de training tot Facilitator SoulCollage® gevolgd en wil ik ook graag anderen de verwondering van SoulCollage laten ervaren. Wil jij ook zelf weer verwondering voelen? Klik dan hier voor meer informatie.