Ontspanning

Ontspanning... In onze drukke levens ontspannen we te weinig. Vaak is ook onze vrije tijd vol met leuke dingen en sociale verplichtingen. Als we niet oppassen zijn we altijd druk met werk, gezin, vrienden, familie, zorg voor naasten en vooral de combinatie van dit alles. We vinden dit in deze tijd zelfs gewoon.

Stress en klachten

83% van de mensen ervaart in meer of mindere mate dagelijks stress en 57% heeft wel eens lichamelijke klachten naar aanleiding van stress. Het wordt steeds meer erkend dat stress de belangrijkste oorzaak is van veel klachten en ziektes. Mensen met zorgtaken en/ of een baan in intensieve sectoren als bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg blijken een verhoogd risico te lopen burn-out te raken.

Bekende signalen zijn bijvoorbeeld een laag energieniveau, jezelf niet meer kunnen opladen, slecht slapen, piekeren, hoofdpijn, niet meer genieten van fijne momenten.

Wat kun je er aan doen?

Het goede nieuws is dat we zelf invloed hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Daadwerkelijke ontspanning heeft een aantoonbaar positief effect op onze gezondheid én de verlichting van ziektes en klachten. Hoe meer we écht ontspannen, kunnen genieten van (de kleine dingen van) het leven, positief denken en ons leven leven zoals het voor ons kloppend voelt (vanuit ons hart), hoe gezonder we zijn. Al deze factoren zijn van invloed op elkaar. Dus diepe ontspanning werkt preventief en voorkomt klachten! En bij klachten kan diepe ontspanning de klachten verminderen en vaak zelfs wegnemen.

Échte ontspanning

Vaak is het lastig om zelf écht die staat van ontspanning met regelmaat te creëren. Vooral in de drukke levens die we hebben. Er wordt veel beroep op ons gedaan, we voelen ons verantwoordelijk en voor anderen zorgen blijkt dan vaak makkelijker dan goed voor onszelf te zorgen. Wil je eens deze diepe ontspanning ervaren en deze met regelmaat onderhouden?

Kijk bij de Reiki- en klankschaalbehandelingen wat je het meeste aanspreekt!