Wat is Reiki?

Reiki behandeling

Over Reiki

Reiki betekent universele levensenergie. Deze energie is overal om ons heen. Met Reiki wordt deze energie door middel van handopleggingen doorgegeven. 

Tijdens ons leven zetten emoties zich, bewust en onbewust, vast in ons lichaam waardoor (op energetisch niveau) blokkades kunnen ontstaan. Dit hebben we vaak niet door, maar op de lange duur kan het andere klachten veroorzaken op lichamelijk, emotioneel en/ of mentaal niveau.

Door Reiki kunnen deze blokkades worden opgelost, waardoor de energie weer beter kan stromen door het lichaam en klachten verminderen of worden voorkomen. 

Reiki wordt door mensen altijd als ontspannend ervaren en heel vaak als het 'weer opgeladen worden' (zoals een accu in de oplader). Tijdens de behandeling voelen mensen zich als het ware aangesloten op het energienet en dat is ook precies wat het is.

Een Reikibehandeling

Als je voor een Reikibehandeling komt hebben we een kort gesprekje waarin ik uitleg hoe de behandeling verloopt, jij vragen kunt stellen en aangeven of er bijzonderheden zijn. Een Reikibehandeling kan plaatsvinden zittend op een stoel of liggend op een behandeltafel, afhankelijk van jouw behoefte en keuze. 

Voor de start van de behandeling doe je je schoenen uit en eventuele accesoires als een riem, bril, horloge af. Je kleding houd je aan. Zodra je ontspannen zit of ligt stem ik me af op jou en geef Reiki door mijn handen gedurende een tijdje op verschillende lichaamsposities te leggen. Per positie zal ik mijn handen ongeveer 3 à 7 minuten neerleggen, afhankeliijk van de hoeveelheid energie die nodig is op die plek. De behandeling begint altijd bij het hoofd en eindigt bij de voeten. Tot slot strijk ik een aantal keer langs je lichaam af.

Naar jouw wens is de behandeling in stilte of met een zacht achtergrondmuziekje. Ook zijn er dekentjes en extra  kussentjes om zo comfortabel mogelijk te liggen. Je kunt kiezen uit verschillende Reikibehandelingen.