Levensbeelden

In mijn levensbeelden komen mijn oude liefde voor fotografie én mijn huidige fascinatie voor SoulCollage® samen. Van (meestal) bestaande (digitale) foto's 'schilder' ik een nieuw, harmonieus beeld dat in één oogopslag het verhaal vertelt dat verteld wil worden.

Mijn ervaring is dat dergelijke beelden helpen letterlijk en figuurlijk vorm en uiting te geven aan emoties en herinneringen en daardoor heel helend kunnen werken. Daarmee sluit het voor mij naadloos aan op mijn andere aanbod op deze website 'Holi Hart'.

Levensbeelden noem ik ook graag heelbeelden, beelden die helen, die iets afronden en tot een geheel maken. Vaak hebben we behoefte om een moment in ons leven te markeren, een periode af te ronden, iemand te herinneren zoals die was... Je kunt hierbij denken aan afscheid bij overlijden, maar ook het afronden van een belangrijke periode die je op een goede manier achter je wilt laten, zoals een ziekte, burn-out. Maar ook periodes die je wilt koesteren en vangen in één beeld, zoals een trouwdag, een wereldreis, de kindertijd van jezelf of je kinderen, een huis of land waar je hebt gewoond.  De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dergelijke beelden werken helend en zorgen ervoor dat je weer een stapje verder kan gaan op je levenspad met dankbaarheid naar het verleden en vertrouwen in de toekomst. 

Ik werk het liefst met opdrachten waar een verhaal te vertellen is, waar meer te zien is dan de eigenlijke foto's... Waar je 'tussen de regels door' moet kijken.

Voorbeeld levensbeeld

De levensbeelden die ik mag maken behelzen vaak zeer persoonlijke verhalen van mensen. Het resultaat is dan ook zeer privé en het voelt dan ook vaak niet passend om deze beelden online te plaatsen voor de ogen van derden.

Hieronder zie je een voorbeeld van een levensbeeld dat ik heb gemaakt. Met toestemming plaats ik deze hier om een indruk te geven van wat mogelijk is. Onderstaand levensbeeld is een product van 5 verschillende digitale foto's die in dit geval door de persoon zelf zijn aangeleverd en is afgedrukt op een groot canvas.

Het beeld spreekt voor zich... De partner van deze vrouw is overleden. Hun gezamenlijke passies waren reizen, sportieve uitdagingen en genieten van het leven.

Dit levensbeeld vangt de suggestie van heden en verleden, de liefde die gekoesterd wordt, de gezamenlijke herinneringen en de blik naar de toekomst.

Iedereen die naar dit beeld kijkt zal het verhaal zien. Tegelijkertijd straalt het hoop en kracht uit...