• Laagdrempelig
  • Veelzijdig
  • Persoonlijke aandacht
  • Inspirerend
  • Bewustwording

Klankschaal behandeling

klankschalen

Over klank en klankschalen

Klank is trilling. Daarom kunnen we klanken ook horen én voelen. Omdat ons lichaam uit meer dan 70% water bestaat, worden trillingen en geluid moeiteloos doorgegeven en door ons hele lichaam geleid.

Klankschalen leiden mensen weg van het 'moeten' en denken en brengen hen in het 'hier en nu'. Het brengt de geest tot rust en kan helpen vastzittende emoties los te maken. Deze ontspannen houding helpt je om met beide benen op de grond te leven en werken. 

Ik gebruik de klankschaal vaak in combinatie met Reikibehandelingen. Je kunt ook kiezen voor een aparte klankschaalbehandeling. 

Klankschaalbehandeling

Bij een klankschaalbehandeling gebruik ik verschillende klankschalen, een oceandrum, een rainstick en Koshigong voor een diversiteit aan trillingen en rijke beleving.

Ik geef de klankschaalbehandeling bij voorkeur als een stoelbehandeling, omdat de trilling van de instrumenten dan het beste alle plekken van het lichaam, zowel aan de voorkant als de achterkant, bereikt.

Gedurende een half uur laat je je onderdompelen in een bad van klanken die je doen ontspannen en vervolgens weer energie geven, oftewel opladen. 

Contra-indicaties

Het gebruik van klankschalen is zonder twijfel ontspannend en helend en kent weinig contra-indicaties.

Een klankschaalbehandeling is desondanks af te raden bij: trombose, ernstige hartklachten/ pacemaker, epilepsie, psychose, spataderen, bij de eerste en laatste 12 weken van een zwangerschap en tijdens chemobehandelingen.