Klankschaal behandeling

Klankschaalbehandeling

Over klank en klankschalen

Klank is trilling. Daarom kunnen we klanken ook horen én voelen. Omdat ons lichaam uit meer dan 70% water bestaat, worden trillingen en geluid moeiteloos doorgegeven en door ons hele lichaam geleid.

Klankschalen leiden mensen weg van het 'moeten' en denken én brengen hen in het 'hier en nu'. Het brengt de geest tot rust en kan helpen vastzittende emoties los te maken. 

Ik gebruik de klankschaal vaak in combinatie met Reikibehandelingen. Je kunt ook kiezen voor een aparte klankschaalbehandeling. 

Bij een klankschaalbehandeling gebruik ik verschillende klankschalen, een Oceandrum, een Rainstick en Koshi-gongs voor een diversiteit aan klanken, trillingen en een rijke beleving. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

Individuele klankschaal-stoelbehandeling

Ik geef de individuele klankschaalbehandeling bij voorkeur als een stoelbehandeling, omdat de trilling van de instrumenten dan het beste alle plekken van het lichaam, zowel aan de voorkant als de achterkant, bereikt.

Gedurende 30 à 40 minuten laat je je onderdompelen in een bad van klanken. Door de opbouw van de sessie werkt het eerst ontspannend en vervolgens weer energie gevend. Oftewel, helemaal opgeladen ga je weer naar huis. 

Klankschaalbeleving voor 2!

Deze klankschaalbeleving is geschikt als je bijvoorbeeld wilt kennismaken met klankschalen en het fijn vindt om deze ervaring samen met iemand te delen. Of als je iemand deze gezamenlijke ervaring cadeau wilt doen.

Tijdens deze sessie lig je op een comfortabele rolmat, eventueel met een dekentje. Een aantal klankschalen staan tussen jullie in, ook zal ik met een aantal klankschalen en andere instrumenten om jullie heel lopen, voor een heerlijke onderdompeling in een klankenbad. Na overleg en naar wens kan ik ook een klankschaal op het lichaam plaatsen voor een nog intensere ervaring. In totaal duurt deze sessie 70 minuten.

Contra-indicaties

Het gebruik van klankschalen is zonder twijfel ontspannend en helend en kent weinig contra-indicaties. Het ervaren van klankschalen rondom het lichaam is altijd mogelijk.

Het plaatsen van de klankschalen op het lichaam is desondanks af te raden bij: trombose, ernstige hartklachten/ pacemaker, epilepsie, psychose, spataderen, bij de eerste en laatste 12 weken van een zwangerschap en tijdens chemobehandelingen.