Holistisch & energetisch werken

Ik werk vanuit een holistische visie en op energetisch niveau.

Het uitgangspunt is dat we van nature allemaal beschikken over een zelfhelend vermogen en dat onze klachten en thema's juist signalen (vaak van het lichaam) zijn die ons iets duidelijk willen maken.

Holistische werkwijze

Werken vanuit een holistische visie betekent dat we tijdens een intakegesprek  jouw klacht of thema vanuit meerdere kanten bekijken en onderzoeken. We doen dit op de volgende niveaus:

  • Lichamelijk niveau; heb je pijn, ongemak of andere lichamelijke klachten?
  • Emotioneel niveau; hoe zit je in je vel? Hoe voel je je?
  • Mentaal niveau; zijn er bepaalde gedachten?
  • Energetisch niveau; hoe is het met je energieniveau? 
  • Spiritueel niveau; wat zou dit thema misschien duidelijk willen maken?

Op grond hiervan formuleren we een hulpvraag en stem ik een passend aanbod met je af. In overleg maken we een plan voor de vervolgbehandelingen

 

Energetisch werken

Als holistisch therapeut werk ik op energetisch niveau. Het uitgangspunt is dat alles uit energie bestaat, wij zelf en alles om ons heen. Deze energie kunnen we benutten om de klachten verder te onderzoeken en deze vervolgens te behandelen. 

Ik werk graag met de pendel. Hiermee kan ik op bepaalde punten meten of jouw energie stroomt of dat er op energetisch niveau onbewuste blokkades zijn. Ook geeft de pendel richting in de te gebruiken methodieken.

Reiki is de rode draad in mijn behandelingen. Reiki betekent universele levensenergie en tijdens een Reikibehandeling stel ik mij open voor deze energie, zodat ik deze kan doorgeven aan jou, gericht op jouw klacht, blokkades of thema. Ook de trilling van klankschalen en kristallen is energie en gebruik ik regelmatig ter ondersteuning in de behandeling.

Afhankelijk van de hulpvraag en het moment zet ik aanvullende energetische methodieken in, kijk voor meer informatie bij 'Behandelingen'. Gaandeweg de sessies zal ik hier intuïtief keuzes in maken.