Behandelingen

Als je specifieke hulpvraag of klacht hebt past het om daar gericht en diepgaander naar te kijken. Natuurlijk kun je eerst kennis met me maken om te horen en voelen of mijn persoon en aanbod aansluit bij jouw vraag en behoeften.

Intake

Na een (vrijblijvende) kennismaking plannen we een intakegesprek om jouw hulpvraag verder te onderzoeken vanuit de holistische niveaus. Na dit gesprek ontvang je een korte ontspannende Reikibehandeling. 

Met een therapeutisch traject kies je voor minimaal 3 behandelingen (inclusief de intake). 

De basis

Reiki is de basis van mijn behandelingen. Reiki is een Japans woord en betekent universele levensenergie. Reiki is een manier om deze levensenergie door te geven waardoor blokkades verwijderd kunnen worden en de energie kan stromen. 

Voorafgaand aan de behandeling leg ik uit wat je kunt verwachten. Een behandeling begint met een aantal posities bij het hoofd en vandaaruit wordt de behandeling vervolgd over het lichaam om te eindigen bij de voeten. Iedere handpositie wordt aangehouden zo lang als nodig is, over het algemeen 3 à 7 minuten. 

Tijdens de behandeling lig je gekleed op de behandeltafel. Alleen je schoenen doe je uit en bepaalde sieraden of een riem vraag ik je af te doen.

 

Aanvullende methodieken

Afhankelijk van je hulpvraag gebruik ik in overleg en intuïtief ook andere aanvullende methodieken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het werken met:

 • Klankschalen
 • Kristallen
 • Remedies
 • Visualisaties
 • Inzichtkaarten
 • Emotional Freedom Technique (EFT) of de Sedonamethode, beiden methodieken om belastende emoties los te laten
 • Schaalwandelen, een fijne manier om beweging in een situatie te brengen op energetisch niveau. We werken in stappen van het nu naar een gewenste situatie.

 

Bij iedere sessie kijken we opnieuw wat nodig is en wat het beste past. Een behandeling met aanvullende methodieken duurt over het algemeen 60 tot 90 minuten. 

  Afronding

  Gemiddeld is 7 sessies voldoende om je klacht of hulpvraag te behandelen. Na afronding van een traject kun je ervoor kiezen om je hervonden balans te onderhouden met losse behandelingen of een keuze te maken uit het aanbod bij ontspanning.